Het uitvoeren van een pedicure is meer dan het alleen maar knippen van nagels. Zo kan een medische pedicure eelt en likdoorns verwijderen, ingegroeide nagels behandelen, advies geven over steunzolen, anti-drukmiddelen adviseren, doorverwijzen naar een podoloog of arts en advies geven over de verzorging van de voeten.

Een cosmetische pedicure betreft het desinfecteren (ontsmetten) van de voeten, eventueel verwijderen van nagellak, een klantenfiche, het knippen van uw nagels en het verzorgen van uw nagelriemen, het verwijderen van lichte eelt alsook een korte massage met een verzorgende en aangepaste voetcrème.

Bij een eerste afspraak in onze praktijk te Heffen, wordt er een klantenfiche ingevuld waar de persoonlijke gegevens op ingevuld worden, problemen, eventuele medicatie, ziektes, allergieën …. alles om u zo goed mogelijk te helpen! Uiteraard geven wij u dan ook advies met betrekking tot de nazorg zodat u thuis ook weet wat u kan doen tussen uw behandelingen.


Een medische pedicure betreft de hierboven vermelde cosmetische pedicure alsook een gespecialiseerde voetverzorging. Dankzij regelmatige bijscholingen zijn wij op de hoogte van de nieuwste technieken om u professioneel bij te staan.

  • Advies en/of een aangepaste behandeling bij personen met diabetes, reuma,
  • Advies en/of behandeling van huidaandoeningen zoals: allergieën, eczeem, psoriasis, eelt, kloven, verschillende soorten likdoorns of een eeltpit, droge voeten, wratten, wintervoeten, overmatig transpireren, zwemmerseczeem (voetschimmel) en/of ontstekingen.
  • Advies en/of behandeling van nagelafwijkingen zoals: een “blauwe” nagel, gespleten nagels, ingegroeide nagels, verhoornde nagels, schimmelnagels, etc.

 Voor een aantal voetproblemen zullen wij een behandeling spreiden over een langere periode. Zoals schimmelnagels, ingegroeide nagels en eventueel het maken van ortheses. Wij zullen dit steeds uitgebreid bespreken met u. Ook kan u bij de meeste ziekenfondsen een document aanvragen om te genieten een terugbetaling als u deze laat invullen en deze terug aan het ziekenfonds geeft. Hieronder enkele links naar verschillende ziekenfondsen.

https://www.cm.be/diensten-en-voordelen/gezondheid-en-preventie/andere-diensten/voetverzorging-2018

https://www.oz.be/gezondheid/oz-voordelenpakket/gezondheid/voetverzorging

https://www.devoorzorg.be/antwerpen/voordelen-advies/terugbetalingen-ledenvoordelen/terugbetalingen-voordelen/preventie-behandeling/Pages/Pedicure.aspx

medische-pedicure-heffen-praktijkhuis-sen-steenweg-op-blaasveld-19-Elvée
Voorbeeld van een correctie van een ingegroeide teennagel met speciale beugel